Frankwatching
Het artikel Welke teksten werken op Tinder: een experiment in 5 duizend swipes werd begin oktober 2015 gepubliceerd op Frankwatching.
De Telegraaf
Ik werd geïnterviewd over het artikel over millennials en liefde: Millennial wil altijd meer (Blendle). ‘Online datingadviseur Erik Weijers: ‘Je hoeft niet iedereen tevreden te stellen, je moet juist een beetje polariseren en verdeeldheid creëren. Zo trek je de mensen aan die waardevol voor jou zijn. Hij vervolgt: „Wat doe je op vrijdagavond? Schrijf niet op dat het wisselt. Als je 80 procent van de tijd uitgaat, zet je dat erin. Als je meestal thuis zit op de bank met een boek, moet je dat noteren. Vergroot uit wie je bent en stel je kwetsbaar op. Wees niet bang om afgewezen te worden.”‘
Tekstblad
Ik vond het leuk eens gepubliceerd te worden in Tekstblad, het vakblad voor tekstschrijvers dat ik al jaren lees. Ik zette de onhandigheden op een rijtje die zowel online daters als bedrijven begaan als ze zichzelf online profileren:
- Overbodige aanloopjes
Zowel bedrijfswebsites als online-datingprofielen beginnen met van die onnodige introducties. - Geen verleidelijke taal
Het meest gebruikte woord op OkCupid is… ‘pizza’ – afgezien van woorden als ‘de’ en ‘het’ natuurlijk. In Nederland zijn het de ‘wijntjes op het terras’. - Etiketten in plaats van anekdotes
Strooien we op dating sites met etiketten als ‘spontaan’, ‘humor’ en ‘sportief’, in de commerciële arena vliegen de termen ‘klantgericht’ en ‘maatwerk’ je om de oren. Waarom toch? We geloven jullie niet.
Wil je het hele artikel lezen? De taal van online dating (pdf)
Het Parool
Tot mijn verbazing had ik op een dag journaliste Maxime Smit van Het Parool aan de lijn. Verbazing, want Chemie was nog niet zo lang online. Maxime zocht deskundigen om hun mening te geven over een paar stellingen over online daten. Ik werkte natuurlijk graag mee.